Sätt ugnen på 225 grader. Skiva tomaterna, vitlöken och basilikan. Skär babyzucchinin i längder och hacka de färska örterna. Bred ut allt i ett ugnssäkert fat.
Ringla två matskedar av olivoljan över grönsakerna. Pressa den halva citronen, sila bort kärnorna och häll saften över grönsakerna. Smaka även av med några droppar balsamicovinäger och salta.
Häll bort vattnet från den inlagda kronärtskockorna. Placera dem och den torkade röda chilin över grönsakerna. Salta och peppra. Rosta grönsakerna i ca 15 min.
Häll upp rikligt med vatten i en kastrull. Koka pastan tills den är al dente.
Gör basilikaskummet under tiden: Strimla vårlöken fint. Mixa youghurten och crème fraîchen med vårlök och basilika med stavmixer tills det blir en puré. Tillsätt lättmjölken och mineralvattnet och mixa till ett sprudlande skum. Krydda med havssalt och peppar.
Mixa grönsakerna med pastan och servera med basilikaskummet. Ringla en skvätt olivolja över och garnera med basilika och riven parmesan.