Jennifer gör som Jennifer bör och lagar en klassisk vegetarisk pasta bolognese. Hon använder sig av en pasta gjord på härliga snirkeli - snurker och god, god sojafärs.
Ingredienser
4 - 6
2 schalottenlökar
2 klyftor vitlök
2 msk olivolja
500 g sojafärs (eller annan vegofärs)
400 g hela konserverade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk torkad timjan
500 g pasta fusilli
parmesanost
färsk basilika
Gör så här
Finhacka lök och vitlök.
Ta fram en stor stekpanna eller gryta och fräs lök och vitlök på medelhög värme i olivolja.
Lägg färsen i grytan och fräs tills den börjar få färg.
Lägg i tomaterna. Krossa dem mot botten av grytan med en träslev.
Smula ner buljongtärningen och krydda med timjan.
Inse plötsligt att du har väldigt lite tid kvar till att koka din pasta enligt anvisningen på paketet, så bli jättestressad och strunta i att vänta tills vattnet kokar och lägg i pastan direkt. Hög värme.
Servera den förhoppningsvis färdigkokta pastan med den vegetariska köttfärssåsen.