Vegetarisk snirkeli-snurk-pasta bolognese

Vegetarisk snirkeli-snurk-pasta bolognese
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Vegetarisk snirkeli-snurk-pasta bolognese

10 ingredienser

30 m

Jennifer gör som Jennifer bör och lagar en klassisk vegetarisk pasta bolognese. Hon använder sig av en pasta gjord på härliga snirkeli - snurker och god, god sojafärs.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 500 g sojafärs (eller annan vegofärs)
  • 400 g hela konserverade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk torkad timjan
  • 500 g pasta fusilli
  • parmesanost
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök.
  2. Ta fram en stor stekpanna eller gryta och fräs lök och vitlök på medelhög värme i olivolja.
  3. Lägg färsen i grytan och fräs tills den börjar få färg.
  4. Lägg i tomaterna. Krossa dem mot botten av grytan med en träslev.
  5. Smula ner buljongtärningen och krydda med timjan.
  6. Inse plötsligt att du har väldigt lite tid kvar till att koka din pasta enligt anvisningen på paketet, så bli jättestressad och strunta i att vänta tills vattnet kokar och lägg i pastan direkt. Hög värme.
  7. Servera den förhoppningsvis färdigkokta pastan med den vegetariska köttfärssåsen.
  8. Toppa med riven parmesan och basilika.