Rosta cashewnötterna i en torr wok tills de fått lite färg. Lägg dem åt sidan.
Stek den friterade tofun i lite olja i 5-7 minuter tills den blivit lite frasig och fått färg. Dra woken från värmen och häll i japansk soja och sesamolja. Rör om ordentligt och lägg tofun åt sidan.
Låt woken bli rykande varm och häll i 2 msk olja. Lägg sedan i brysselkål och woka i 3-4 minuter.
Blanda ihop japansk soja, sesamolja, hoisinsås, risvinäger och sweet chilisås till en sås.
Tillsätt vitlök, ingefära, svamp, rödlök och paprika. Låt woka i 3 minuter på väldigt hög värme.
Lägg tillbaka tofun i woken och blanda runt. Häll i såsen och rör om väl.
Blanda ner cashewnötterna till sist och rör om. Toppa med thaibasilika och servera genast med ångade varmt jasminris.