Vego Zill

Vego Zill

Vego Zill

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

Vegansk sill på zucchini och aubergine är både enkelt att laga och blir väldigt gott! Testa det här receptet med söt senap, det kommer bli en favorit på julbordet.

Ingredienser

  • 1 dl söt senap
  • 1 dl rapsolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 zucchini, skivad
  • 0,5 aubergine, skivad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skiva aubergine i motsvarande sillbitars storlek och koka i saltat vatten i 2 minuter.
  2. Plocka upp och skölj dem med kallt vatten tills de svalnar.
  3. Gör en senapssås genom att vispa ner en tunnstråle rapsolja i senap och vinäger så den går ihop i en jämn sås.
  4. Lägg ner aubergine och zucchini i senapssåsen och låt dem marinera i 1 dygn innan servering.