Vegobiffar med fetaost och soltorkade tomater

koket.se
Vegobiffar med fetaost och soltorkade tomater
Foto: Jennifer Eriksson
Jennifer Eriksson profilbild
Jennifer Eriksson profilbild

Vegobiffar med fetaost och soltorkade tomater

19 ingredienser

45 m

Vegobiffar med fetaost, soltorkade tomater, morotstzatziki och ugnsrostade rotfrukter blir en succé till middag!

Se Jennifer Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Ugnsrostade rotfrukter

  • 2-3 fasta potatisar
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka

Morotstzatziki

  • 1 morot
  • 4 dl grekisk yoghurt
  • 1-2 klyftor vitlök, riven
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Vegobiffar

  • 400 g formbar vegofärs
  • 1 gul lök
  • 2-3 klyftor vitlök, rivna
  • 1 förp fetaost
  • 1 burk soltorkade tomater
  • salt
  • peppar
  • oregano
  • basilika
  • chiliflakes

Gör så här

Ugnsrostade rotfrukter

  1. Klyfta potatis, morötter och palsternacka. Lägg rotfrukterna på en plåt med olivolja och salt.
  2. Tillaga grönsakerna i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.

Morotstzatziki

  1. Skala och riv en morot tunt.
  2. Blanda moroten med grekisk yoghurt och en (eller två) rivna vitlöksklyftor.
  3. Smaka av med salt, peppar och olivolja.

Vegobiffar

  1. Blanda tinad formbar färs med finriven gul lök, rivna vitlöksklyftor, smulad fetaost och finhackade soltorkade tomater. Tillsätt även lite av oljan från tomaterna.
  2. Smaka av med salt, peppar och valfria kryddor.
  3. Forma färsen till biffar och stek dem i en stekpanna några minuter så de får fin yta.
  4. Tillaga dem sedan på plåten med rotfrukterna när det är 10 minuter kvar.