Vegoburgare med tryffelmajonnäs

POPULÄRT
koket.se
Vegoburgare med tryffelmajonnäs
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Vegoburgare med tryffelmajonnäs

22 ingredienser

40 min

Ett riktigt bra recept på vegoburgare - basen består av svarta bönor, riven cheddar sätter smak och solroskärnor ger rätt crunch. Bjud i bröd med klassiska tillbehör och en magiskt god tryffelmajonnäs.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner

Burgare

  • 2 dl solroskärnor, rostade
  • 2 ägg
  • 3 msk japansk soja
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen
  • 2 dl ströbröd
  • 3 dl lagrad ost, riven (gärna cheddar)
  • 1 gul lök, riven
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 förp färdigkokta svarta bönor, avrunna
  • smör, till stekning
  • neutral rapsolja, till stekning

Tillbehör

  • 2 dl majonnäs
  • tryffelolja, några droppar
  • svartpeppar, nymalen
  • 12 skivor cheddarost
  • 6 hamburgerbröd
  • 1 dl barbequesås, rökig
  • 3 inlagda gurkor, hela
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1-2 tomater, skivad
  • 1 kruka krispsallad

Gör så här

  1. Kör solroskärnorna i en mixer till de är grovt hackade.
  2. Blanda solroskärnorna med ägg, soja, spiskummin och svartpeppar. Tillsätt ströbröd, riven ost, riven lök och vitlök.
  3. Mosa bönorna med en potatisstöt eller en gaffel och rör samman alltihop till en fast smet. Forma till 6 burgare.
  4. Stek dem i generöst med smör och olja till frasiga och gyllene på båda sidor. Lägg på ostskivorna på burgarna, lägg på lock och låt osten smälta.
  5. Blanda majonnäs med droppar tryffelolja. Ta lite i taget och smaka av så det inte blir för mycket tryffeloljesmak. Smaka av med svartpeppar.
  6. Rosta hamburgerbrödet på 200 grader i några minuter. Ta ut och lägg på salladsblad, bbq-sås, burgare, tryffelmajonnäs, inlagd gurka, rödlök samt tomat. Njut genast!

Glöm inte att matsortera skal och rester från grönsaker och ägg till återvinning för en mer hållbar matlagning och njut av din goda vegoburgare! /Köket redaktionen