Vegostroganoff med halloumi

koket.se
Vegostroganoff med halloumi
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Vegostroganoff med halloumi

13 ingredienser

30 min

En svårslagen och riktigt god middagsrätt som går snabbt och lätt att laga, dessutom passar den perfekt i matlådan.

logo
Catarina König KM2023

Se Catarina König laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 förp halloumiost (eller annan stekost à 200 g)
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk färsk timjan
  • färsk persilja, Finhackad
  • smör, till stekning

Till servering

  • 4 port ris
  • citronskal

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär halloumin/stekosten i stavar. Skala, halvera och strimla löken.
  3. Stek löken mjuk och glansig i en klick smör i en stekpanna.
  4. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver, låt fräsa med i pannan.
  5. Tillsätt dijonsenap, smulad buljongtärning och vatten, låt koka ihop.
  6. Tillsätt grädden successivt och låt koka ihop och reducera.
  7. Stek halloumin i omgångar i en separat panna i smör så att den får en fin gyllene färg, vänd ned i såsen.
  8. Blanda upp riset med rivet citronskal.
  9. Servera stroganoffen med riset och toppa med finhackad persilja. En blandad grönsallad passar bra att servera till.