Videgårds bovetegröt med svamp och miso

Videgårds bovetegröt med svamp och miso
Foto: Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Videgårds bovetegröt med svamp och miso

12 ingredienser

60 min

Det här receptet går inte av för hackor! En grym gröt på bovetekorn, svamp och miso - måste testas!

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik Videgård på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 msk veganskt smör, till stekning
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 150 g shiitakesvamp, skivade
  • 200 g bovete
  • 1,2 dl vitt vin
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk näringsjäst
  • svartpeppar
  • 1 msk veganskt smör, till gröten
  • 1 msk vit misopasta
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Fräs schalottenlök och vitlök i smöret 3 minuter på mediumvärme.
  2. Tillsätt svampen och fräs ytterligare 3 minuter, tillsätt bovete och fräs ytterligare 2 minuter.
  3. Tillsätt vinet, koka upp och sjud ett par minuter, tillsätt buljongen och sjud ytterligare ca 35 minuter tills bovetet är genomkokt och krämigt.
  4. Rör ner jäst, miso, vegansmör och svartpeppar, smaka av och toppa med hackad persilja.