Videgårds nudelsallad

NYHET
koket.se
Videgårds nudelsallad ny
Foto: TV4/ Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Videgårds nudelsallad

13 ingredienser

30 min

En god sallad med nudlar, morötter, salladslök och böngroddar passar perfekt som tillbehör när det är dags för grillning!

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik Videgård på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner sats
  • 300 g risnudlar, klippta [150 g okokta]
  • 2 morötter, rivna [130 g]
  • 130 g rättika, riven
  • 4 salladslökar, tunt skivade [60 g]
  • 100 g böngroddar
  • 20 g färsk koriander, stjälkar och blad grovt hackade
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk risvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 2 klyftor vitlök, rivna [10 g]
  • 0,25 tsk chiliflakes
  • 40 g jordnötter, grovhackade
  • 2 msk limejuice

Gör så här

  1. Lägg nudlarna i kokande vatten, stäng av värmen och låt stå tills de mjuknat.
  2. Spola sedan nudlarna med kallt vatten, låt dem rinna av och klipp dem med en sax i kortare längder.
  3. Blanda alla ingredienser och låt stå kallt några timmar.