Vietnamesisk fisk med risnudlar

Vietnamesisk fisk med risnudlar
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Vietnamesisk fisk med risnudlar

12 ingredienser

20 m

Här har vi en enkel solskensgul fiskrätt med en hint av chili och örter. Den här ovanliga vietnamesiska rätten avnjuts bäst i Hanoi. Men om du inte kan ta dig till Vietnam i tid för middag kan du hämta inspiration från det här receptet och ordna en snabb och annorlunda fiskmiddag för hela familjen. Receptet innehåller 383 kcal per portion.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 3.

Ingredienser

portioner
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 3 cm färsk ingefära, skalad och riven
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk fisksås
  • 500 g torskrygg, skuren i bitar
  • 100 g risnudlar (vermicelli)
  • 60 ml solrosolja
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 1 dl dill
  • 1 dl korianderblad
  • 1 knippe salladslök, strimlad
  • 2-3 msk rostade jordnötter, osaltade och hackade

Gör så här

  1. Blanda gurkmejan med ingefära, socker och fisksås i en grund form för att göra en snabb marinad. Lägg fisken i marinaden och ställ åt sidan i 5–10 minuter medan du förbereder nudlarna.
  2. Blötlägg nudlarna i kokande vatten i 10 minuter.
  3. Värm under tiden oljan i en wok eller stekpanna och stek fisken på hög värme i 3–4 minuter tills den precis är genomstekt. Vänd fisken försiktigt så att den inte går sönder. Ta av från värmen och tillsätt chili, örter och salladslök och rör ihop lätt.
  4. Häll av nudlarna och fördela dem mellan fyra skålar. Toppa med fiskbitarna, strö över jordnötterna och servera.