En enkel och otroligt smakrik fiskpanna med inspiration från det vietnamesiska köket med tomat, chili, ingefära och fisksås. Bjud med nykokt ris och toppa med salladslök och färsk koriander.
Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och riv ingefäran fint.
Stek löken i olja i en stor stekpanna.
Tillsätt vitlök, ingefära och chili, stek lite till. Vänd i krossad tomat och tomatpuré. Smaksätt med fisksås, salt och svartpeppar. Låt såsen puttra under lock på medelhög värme i ca 15-25 minuter.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Tillsätt eventuellt lite vatten till pannan om såsen känns torr. Torka fisken torr och skär i mindre bitar.
Lägg fisken i tomatsåsen och låt puttra i 5-10 minuter.
Pressa över limesaft och toppa med salladslök och färsk koriander. Bjud med nykokt ris.