Vietnamesisk pannkaka med örter och räkor

koket.se
Vietnamesisk pannkaka med örter och räkor
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Vietnamesisk pannkaka med örter och räkor

20 ingredienser

30 m

Härligt gula vietnamesiska pannkakor som görs på rismjöl, kokosmjölk och gurkmeja. Pannkakorna fylls med massor av örter, räkor och en het dippsås - fantastiskt gott!

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner

Pannkaka

  • 4 dl rismjöl
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 400 ml kokosmjölk
  • 6 dl vatten
  • 300 g räkor
  • 3 bananschalottenlökar, i tunna skivor
  • rapsolja, till stekning

Fyllning

  • ca 70 g mâchesallad (eller andra gröna salladsblad)
  • ca 150 g böngroddar
  • 4 salladslökar, i strimlor
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka koriander

Sås

  • 4 msk fisksås
  • 5 msk vatten
  • 2-3 limefrukter, saften
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 röd chilifrukt, finhackad

Gör så här

  1. Vispa samman rismjöl, majsstärkelse, gurkmeja, salt, kokosmjölk och vatten. Låt stå i medan du förbereder sås och
  2. fyllning.
  3. Rör samman alla ingredienserna till såsen. Ställ åt sidan.
  4. Plocka myntablad och grovhacka koriander.
  5. Värm upp en stekpanna till rykande het. Lägg lite matolja och schalottenlök i och stek i några sekunder. Lägg några
  6. räkor i pannan, flytta över lök och räkor till ena halvan av pannan och häll sedan i tunt med pannkakssmet. Stek till
  7. frasig och gyllene, men du ska inte vända pannkakan.
  8. Fyll med böngroddar, sallad och örter på halva pannkakan, droppa på lite sås och vik till en halvmåne. Lägg över på ett fat.
  9. Gör likadant med resterande smet och fyllning. Servera med resterande sås, grönt och örter.