Bland ihop alla ingredienser till dippsåsen. Rör väl till sockret lösts sig. Ställ åt sidan och låt smakerna utvecklas.
Vårrullar
Koka nudlarna enligt beskrivning på förpackningen. Skölj i iskallt vatten och låt rinna av ordentligt. Klipp sedan nudlarna i mindre bitar.
Lägg nudlarna i en bunke med fläskfärs, bläckfisk, schalottenlök, morot och vitkål. Tillsätt vitlök, ingefära, fisksås och ägg och rör om väl. Fyllningen är nu klar.
Blötlägg ett rispapper och lägg på plant underlag. Lägg 1,5 msk fyllning som en liten korv nära kanten av rispapperet. Vik upp kanten och rulla ett varv. Vik sedan in kanterna och rulla ihop till en rulle så hårt du kan utan att pappret går sönder. Lägg med kanten ner så den fäster medan du rullar de övriga vårrullarna likadant.
Hetta upp frityroljan till 180 grader. Fritera vårrullarna, endast några åt gången, låt de inte vidröra varandra, då kan de fastna. Var försiktig då det kan skvätta het olja. Stå en bit ifrån om du kan. När rullarna blivit frasiga och börjar få lite färg är de klara. Låt rinna av på galler eller trippelt hushållspapper.
Bläckfisk
Tvätta och rensa bläckfisken. Torka av med hushållspapper. Pressa lime på bläckfisken och strössla på salt och peppar.
Blanda vetemjöl och majsstärkelse i en stor bunke. Lägg ner bläckfisken och vänd runt så den blir täckt av mjölblandningen. Skaka av överflödigt mjöl innan fritering.
Hetta upp en kastrull med frityrolja till 190 grader. Fritera bläckfisken i omgångar i den heta oljan. Ta inte för mycket åt gången för då sjunker temperaturen för mycket och allt blir blir kokt istället för friterat.
Lägg den friterade bläckfisken på galler eller på trippelt hushållspapper så den håller sig krispig.
Servering
Servera vårrullarna och bläckfisken genast med isbergssallad, den goda såsen, mynta och koriander.