Jennie bjuder på en somrig variant av de klassiskt friterade vårrullarna. Med krispiga grönsaker och en gudomlig jordnötssås är denna vietnamesiska klassiker oemotståndlig.
300 g skalade räkor (eller 400 gr fast tofu i tjocka stavar)
180 g böngroddar
1 morot, i tunna stavar
0,5 gurka, i tunna stavar
4 salladslökar, i tunna strimlor
1 kruka färsk koriander
1 kruka mynta
1 kruka thaibasilika
Hoisin-och jordnötssås
1 dl hoisinsås
1 dl jordnötter, finhackade
1 msk fisksås
0,5 limefrukt, saften
1 msk vatten
Gör så här
Börja med att göra såsen genom att blanda ihop alla ingredienserna. Ställ åt sidan.
Skiva upp alla grönsaker som ska fylla rullarna.
Montering
Ta fram en stor skål eller fat med kallt vatten. Doppa ett rispapper i vatten och låt det bli blött men inte genommjukt. Vänd en gång.
Rulla en rulle i taget. Lägg rispappret på ett rent och slätt underlag. Lägg i ca 5 cm från kanten emot dig en liten avlång bunte räkor, salladsblad, nudlar, böngroddar, morot, gurka, salladslök, räkor och till sist koriander, thaibasilika och mynta.
Rulla ifrån dig ett "varv", vik sedan in sidorna och rulla vidare till en "inbakad" rulle formats. Gör sedan de övriga rullarna på samma sätt. Lägg i en fuktig kökshandduk utan att de nuddar varandra medan alla rullar görs. Servera rullarna med såsen.
Det går även bra att göra sina egna rullar runt bordet.