Vilda bönor

POPULÄRT
koket.se
Vilda bönor ny
Jessica Frej
Jessica Frej

Vilda bönor

18 ingredienser

20 m

Det här receptet är perfekt för dig som har vill äta grönare men inte tagit steget fullt ut.

Se Jessica Frej laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 6-8 dl färdigkokta kidneybönor (eller svarta bönor)
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm grönpeppar
  • 2-3 enbär, krossade
  • smör (att steka i)
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 msk koncentrerad svartvinbärssaft
  • 2 msk koncentrerad oxfond (grönsak om du är vegetarian)
  • 1 msk soja (mörk)
  • ev 2 msk maizenaredning (eller liknande)
  • 1,5 dl lingon
  • 0,5 dl persilja, finhackad (eller timjan)
  • kokt potatis, pressad (till servering)

Gör så här

  1. Låt bönorna tina om de varit frysta.
  2. Stek bönorna på hög värme i smör tillsammans med alla kryddor så de får lite stekyta.
  3. Strimla lök och vitlök och låt det steka med några minuter.
  4. Tillsätt övriga ingredienser utom redning, lingon och örter.
  5. Låt puttra under lock i ett par minuter.
  6. Red grytan med maizenaredning om du vill ha den tjockare.
  7. Addera lingon och rör om.
  8. Dekorera med finhackad persilja (eller timjan) och servera med pressad potatis.