Vildand med blomkålssvamp

Vildand med blomkålssvamp

Vildand med blomkålssvamp

18 ingredienser

1 h

Den här huvudrätten sätter guldkant på helgen! För vad sägs om vildand med blomkålssvamp, tahinivinägrett och hösthallon?

Ingredienser

portioner

Vildand

  • 2 vildänder (eller anka)
  • 100 g smör
  • vitlök (efter tycke och smak)
  • salt
  • färsk timjan

Svamp

  • färsk timjan
  • vitlök (efter smak)
  • 150 g smör
  • 400 g svamp (blomkålssvamp eller valfri vildsvamp)
  • salt
  • peppar

Tahinivinaigrette

  • 1 citron
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g tahinipasta
  • vatten, kallt
  • salt

Servering

  • 1 förp hallon (hösthallon)
  • 1 knippe thaibasilika

Gör så här

Vildand

  1. Ta fram vildänderna i god tid så att de hinner bli rumstempererade.
  2. Snitta skinnet lätt med en kniv och stek sedan fågeln på medelvärme med skinnsidan ner tills det blir gyllenbrunt.
  3. Vänd sedan fågeln och stek med köttsidan ner.
  4. Addera 50 g smör, vitlök samt timjan och ös köttet lätt med smöret. Stek tills köttet når 52 grader.

Svamp

  1. Hacka timjan och riv vitlöksklyftorna. Blanda ner hacket i rumstempererat smör.
  2. Lägg hälften av smörblandningen i en stekpanna och tillsätt svampen. Stek på medelvärme tills svampen är gyllene.
  3. Tillsätt därefter resten av smöret och låt smälta över svampen utan att ta färg.
  4. Smaka av med salt och rikligt med svartpeppar.

Tahinivinaigrette

  1. Pressa citronen och riv en vitlöksklyfta.
  2. Vispa tahinin med citronjuicen och vitlöken.
  3. Tillsätt kallt vatten tills du får en yoghurtliknande konsistens. Smaka av med salt.

Servering

  1. Placera det stekta andbröstet och svampen på en tallrik och garnera med tahini, hallon och thaibasilika.