Vildand med sparris och grillat smör
NYHET
Foto: TV4
Vildand med sparris och grillat smör
Ingredienser
Fågel och sås
- 1 vildand
- 1 tsk fänkålsfrö
- 1 tsk korianderfrö
- 300 g kalvfond (eller kycklingfond)
- 1,5 dl vitt vin
- rosmarin
- vitlök
Garni
- 4 gröna sparrisar
- 250 g shiitakesvamp
Gör så här
- Mixa nästan all ramslök med olja, sila.
- Smält smör och lägg ner 2-3 glödande kolbitar, sila.
- Rosta av och mixa fänkålsfrö, korianderfrö och lite salt.
- Fräs på vitlök och örter, tillsätt vin och kryddorna ovan (spara lite). Tillsätt fond och koka ihop. Smaka upp.
- Rimma vildanden i 10 % saltlag i 20 minuter.
- Baka på ben på 90 grader till en innertemperatur på 50 grader.
- Pensla med olja och kryddorna och stek och tranchera ut. Dela bröstet på längden en gång.
- Smörstek sparrisen och shiitaken vid servering och smaka upp med det grillade smöret.