Vispa ihop ägg, majsmjöl, kokosgrädde, curry, lökpulver och salt.
Blanda i färsen så det blir en jämn blandning, lättast med rena händer i stället för slev. Tänk på att inte arbeta smeten för länge, då blir biffarna stabbiga.
Forma smeten till 8 pannbiffar.
Stek biffarna ca 5 minuter på varje sida i rapsolja, eller kokosolja, så de får fin färg.
Kokossås
Finhacka lök och vitlök, addera till pannan med biffarna. Fräs
löken med garam masala och rapsolja några minuter.
Addera kanelstång, ingefära, salt, buljong, kokosgrädde och krossade tomater. Låt puttra ihop till en härlig sås och kolla så biffarna är helt genomstekta.
Kardemummaris
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg alla ingredienser till kardemummariset i en kastrull med lock som kan stå i ugn. Sätt på locket och tillaga i ugnen i 30 minuter.
Baka i ytterligare 4 minuter utan lock.
Servering
Servera biffarna med kardemummariset, kokossåsen och gärna lite nötter på toppen.