Vildsvinsrulle

POPULÄRT
koket.se
Vildsvinsrulle
Foto: Tv4
Gustav leonharddt profilbild
Gustav leonharddt profilbild

Vildsvinsrulle

33 ingredienser

1 h 30 m

Den här lyxiga mackan med vidsvin, gulärtsröra, saltsgurka och aioli kommer snabbt bli en riktig favorit.

Se Gustav Leonhardt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Vildsvinsrulle

  • 1 gul lök
  • 500 g vildsvinsfärs
  • 150 g grädde
  • 1 ägg
  • rökt paprikapulver
  • malen spiskummin
  • kebabkrydda
  • salt

Gulärtsröra

  • 200 g vreta gulärt (eller vanlig gulärta)
  • 50 g rapsolja
  • 2 msk tahinipasta
  • salt
  • malen spiskummin
  • 30 g kallpressad rapsolja

Saltgurka

  • 3 snacksgurka
  • 20 g ättiksprit 12 %
  • 40 g strösocker
  • 60 g vatten
  • 6 g malen kryddpeppar

Fyllning

  • 1 knippe persilja
  • 3 gula lökar
  • 2 g salt
  • 30 g äppelcidervinäger
  • 50 g vatten
  • 2 g färska lagerblad
  • 300 g rödkål

Aioli

  • 1 ägg
  • 3 g dijonsenap
  • 1 klyfta vitlök
  • 5 g vitvinsvinäger
  • salt
  • 250 g rapsolja

Monterin

  • tunnbröd

Gör så här

Vildsvinsrulle

  1. Finhacka löken.
  2. Blada färs med övriga ingredienser och smak upp med kryddorna.
  3. Klä färsen på spett och grilla hårt, eller stek i en stekpanna med mycket smör.

Gulärtsröra

  1. Blötlägg Vreta gulärt (gulärtor) i 24 timmar, om tiden är knapp så ta redan blötlagda kikärtor.
  2. Koka ärtorna i 15 minuter.
  3. Mixa övriga ingredienser med olja och smaka upp.

Saltgurka

  1. Dela gurkan.
  2. Koka en lag på övriga ingredienser. Kyl lagen innan du häller den på gurkan.
  3. Låt stå och dra i ca 10 minuter innan du häller bort lagen från gurkan. Gurkan mår bara bra av att stå längre i lagen.

Fyllning

  1. Plocka persiljan.
  2. Lägg in lökar hela med skal i en ugn på 200 grader i 20 minuter. Skala löken och skiva innanmätet.
  3. Koka salt, vinäger och vatten med lagerblad.
  4. Strimla kålen och häll lagen över kålen. Låt stå och dra fram till servering. Sil då bort lagen och krama ur kålen.

Aioli

  1. Mixa ägg, dijonsenap, vitlök, vinäger och en nypa salt med en stavmixer.
  2. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan du mixar så du får en tjock och fin konsistens. Smaka upp med salt och vinäger om det behövs.
  3. Hinner du inte göra egen aioli kan du köpa färdig.

Montering

  1. Lägg gulärtsröra på tunnbröden, toppa med rödkål, persilja, gul lök och saltgurka.
  2. Lägg i köttet och rulla ihop.
  3. Slå in rullen i ett bakplåtspapper och grilla i ett mackjärn. Har du inte ett mackjärn så är det inte en nödvändig åtgärd.