Vilt provencale

koket.se
Vilt provencale
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Vilt provencale

16 ingredienser

50 m

Den här härliga rätten bestående av reninnerfilé, baconbuketter, ugnsrostad potatis och vitlökssmör är en riktig fest för smaklökarna! En perfekt rätt att njuta av i helgen helt enkelt.

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 900 g potatis Amandine, med skal
  • 1-2 msk olivolja
  • 140 g bacon
  • 150 g haricots verts
  • 800 g reninnerfilé
  • enbär
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • färsk timjan

Vitlökssmör

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 0,5 msk vitlök, hackad, torkad
  • 2 tsk torkad timjan
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta fram en stor form, eller en plåt, som potatisen kan rostas på.
  3. Hyvla potatisen tunt med en mandolin eller kniv. Lägg skivorna i kallt vatten i ca 20 minuter. Torka sedan av dem i en kökshandduk och lägg ut dem på plåten.
  4. Ringla över lite olivolja, salta och peppra och blanda om.
  5. Sätt in potatisen i ugnen och rosta tills de är gyllene, rör om och vänd på potatisen ibland.
  6. Blanda samman rumstempererat smör med hackad persilja, riven vitlök och torkad timjan till vitlökssmöret. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  7. Linda bacon runt haricots verts till små buketter.
  8. Ansa och krydda köttet med salt, peppar och hackade enbär.
  9. Stek köttet i en rejäl klick smör med en krossad vitlöksklyfta och färsk timjan.
  10. Ös köttet med smöret. Stek köttet tills det når en innertemperatur på 53 grader. Ta upp och låt vila.
  11. Stek baconbuketterna i en stekpanna tills baconet fått färg.
  12. Ta ut potatisen och höj ugnen till 220 grader grill.
  13. Tranchera (skär upp) köttet och lägg omlott över potatisen. Klicka på örtsmöret på köttet, lägg ut baconbuketterna runt om och sätt in i ugnen tills smöret smälter.
  14. Ta ut och servera direkt.