"Svenskt viltkött borde vi äta mer av, bland annat för att det är kött från djur som har levt på naturligt vis och ätit naturligt foder i våra svenska skogar." /Tareq
Skär köttet i 3 × 3 cm stora tärningar. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken.
Bryn köttet i lite smör och olja i en gryta. Lägg i lök, vitlök och tomatpuré och låt allt fräsa ihop en stund. Tillsätt 15 enbär, timjan, rött vin och vatten och
låt sjuda under lock i 1.5-2 timmar.
Skala svartrötterna och skär i 5 cm långa bitar. Lägg dem i en bunke med kallt vatten och pressad citronsaft så att de inte mörknar. Tillsätt de avrunna svartrötterna i grytan när köttet är färdigt och låt dem sjuda i cirka 10 minuter.
Sila av hela grytan och lägg kött, lök och svartrötter åt sidan.
Skär svamparna i grova bitar och stek dem i smör i grytan tills de har fått lite färg. Tillsätt den silade vätskan, grädde, soja, gelé och 10 krossade enbär.
Lägg i köttet och svartrötterna och smaka av med gin och salt. Värm alltihop och red av med majsstärkelse utrörd i 1 msk kallt vatten.
Servera grytan toppad med persilja och med kroketter, potatispuré eller pressad potatis vid sidan om.