Viltskav i tunnbröd med rotmos och senapskräm

koket.se
Viltskav i tunnbröd med rotmos och senapskräm
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Viltskav i tunnbröd med rotmos och senapskräm

17 ingredienser

45 min

En ny variant på den klassiska tunnbrödsrullen med renskav, ett mos på kålrot, potatis och morot samt en kräm med sting från dijonsenap.

logo
stefan ekengren profilbild ny

Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 400 g renskav
  • 1 kruka färsk dill, grovt hackad
  • 40 g smör
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Rotmos

  • 350 g morot, skalade och grovskurna
  • 150 g kålrot, skalad och grovskuren
  • 250 g potatis, skalad och grovskuren
  • 6 dl grönsaksbuljong, varm
  • 30 g smör
  • salt

Senapsmajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk dijonsenap
  • salt

Till servering

  • 4 tunnbröd
  • smör

Gör så här

  1. Stek renskaven i smör i en stekpanna. Smaka av med salt och svartpeppar. Avsluta med att vända ner hackad dill.
  2. Koka morot och kålrot i en kastrull med saltat vatten. Koka potatisen i en separat kastrull med saltat vatten.
  3. Pressa rotfrukter och potatis genom en potatispress. Blanda med varm grönsaksbuljong och avsluta med att vända ner smöret. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda majonnäs, crème fraiche och dijonsenap. Smaka av med salt.
  5. Stek tunnbröden hastigt i torr stekpanna.
  6. Bred smör på ena sidan av tunnbröden. Skeda på rotmos och renskav, klicka ut senapskräm och vik ihop. Njut!