Vilttacos med kålsallad och kantarellmajonnäs

POPULÄRT
koket.se
Vilttacos med kålsallad och kantarellmajonnäs
Foto: TV4
Gabriel Jonsson SMK 2019
Gabriel Jonsson SMK 2019

Vilttacos med kålsallad och kantarellmajonnäs

20 ingredienser

40 min

Mjuka tortillabröd fyllda med tacokryddad renskav, en krispig kålsallad och en majonnäs smaksatt med enbär och torkade kantareller.

logo
Gabriel Jonsson SMK 2019

Se Gabriel Jonsson laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 480 g renskav
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk torkad timjan
  • 0,5 msk cayennepeppar
  • 0,5 msk malen spiskummin
  • 3 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning

Majonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 3 enbär
  • 2 msk torkade trattkantareller

Kålsallad

  • 4 grönkål
  • 250 g rödkål
  • 0,5 silverlök
  • 0,5 kruka persilja
  • 1 morot
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja

Tillbehör

  • tortillabröd

Gör så här

Majonnäs

  1. Hacka enbären och de torkade kantarellerna fint. Blanda med majonnäsen och smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra i kylen fram till servering.

Kålsallad

  1. Skär grönkål (skär bort den träiga stammen) och rödkål i tunna strimlor. Skala, halvera och skiva löken tunt. Hacka persiljan. Skala moroten. Hyvla långa remsor av moroten med en potatisskalare.
  2. Blanda kål, lök, persilja och morot i en skål. Tillsätt vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Blanda runt väl, massera gärna runt med händerna så mjuknar kålen lite.

Viltskav

  1. Bryn viltskaven i olja i en stekpanna. Tillsätt samtliga kryddor och låt steka med någon minut. Häll i vattnet och låt det sjuda tills vattnet nästan helt reducerats bort.
  2. Servera den brynta skaven tillsammans med kålsallad och majonnäsen i tortillabröd.

Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din vilda taco. /Köket-redaktionen