Vinägerpicklade grönsaker

Vinägerpicklade grönsaker
Foto: Zeta

Vinägerpicklade grönsaker

7 ingredienser

2 dygn

Picklade eller vinägersyrade grönsaker passar till mycket. Servera det på buffén eller till huvudrätten som en sallad.

Zeta vitvinsvinäger
Zeta vitvinsvinäger NY

Zeta vitvinsvinäger

Lagrad på fat av er och lärkträ och har en syrahalt på hela 7,1% vilket garanterar den goda kvaliteten.

Läs mer

Ingredienser

portioner burkar
  • 3 morötter, tunt skivade
  • 250 g pumpa, tunt skivad
  • 5 silverlökar, i klyftor
  • 50 g grönkål, endast bladen
  • 7 dl Zeta vitvinsvinäger (alt. Zeta Rödvinsvinäger)
  • 14 dl strösocker
  • 2,1 l vatten

Gör så här

  1. Blanda vinäger, socker och vatten i en stor kastrull och låt koka upp, kyl därefter ner lagen.
  2. Lägg grönsakerna i varsin glasburk med lock och slå på den avkylda lagen.
  3. Låt stå i kylen i minst två dagar före servering.
  4. Vill du endast göra en burk, dela mängden lag med fyra.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Varm bruschetta med burrata

Fler tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer