Vintersallad med matvete och apelsin

Vintersallad med matvete och apelsin
Foto: Bong Touch of taste

Vintersallad med matvete och apelsin

14 ingredienser

10 min

Klart att sallader också passar på vintern – här gör vi en lite matigare variant med matvete, strimla svartkål, gurka, äpple, apelsin, parmesan och rostade solroskärnor. Passar perfekt med en god, lite syrlig dressing med citron, honung och grönsaksfond.

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond.
ToT Ekologisk grönsaksfond produkt

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond.

Höjer smaken på allt från grytor, stuvningar, ratatouille till olika grönsaksfräs.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 port matvete, kokt
  • 200 g svartkål, strimlad
  • 200 g gurka (slanggurka)
  • 1 grönt äpple
  • 2 apelsiner
  • 1 dl granatäpplekärnor
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 dl solroskärnor, rostade

Dressing

  • 4 msk citronsaft, pressad
  • 2 msk flytande honung
  • 1,5 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond (gärna eko)
  • 4 msk olja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Ta bort nerven på svartkålen och strimla den.
  2. Strimla gurkan samt kärna ur och skiva äpplena tunt.
  3. Skala och skiva apelsinerna och lägg det i en bunke tillsammans med gurka, äpple, granatäpple, kål och matvete.

Dressing

  1. Vispa samman dressingen och vänd ner den i salladen.
  2. Smaka av med salt och peppar och toppa sedan med solroskärnor och parmesanost.
TIPS!
Fler tips!
Caesarsallad med stekt lax Bong Tot

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept.

Läs mer