Vintriga mandel- och aprikosbollar

Vintriga mandel- och aprikosbollar
Foto: Therese Elgquist
Therese Elgquist
Therese Elgquist

Vintriga mandel- och aprikosbollar

11 ingredienser

30 m + 30 m

Godbitar naturligt sötade med torkade aprikoser, och smaksatta med säsongens favoritkryddor. Perfekta som fika, godis eller mellanmål på språng!

Tips! Bollarna går utmärkt att frysa.

Ingredienser

portioner stycken
  • 2 dl sötmandel
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor + extra kokos att rulla i
  • 12 torkade aprikoser (ekologiska)
  • 2 msk kallpressad kokosolja
  • 2 msk apelsinjuice, färskpressad
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 1 krm hel nejlika
  • 1 krm havssalt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg mandlarna på en bakplåt och rosta mitt i ugnen tills lätt gyllene (valfritt men ger en ännu nötigare smak). Låt svalna.
  2. Mixa alla torra ingredienser till en fint smul i matberedare. Tillsätt dadlar, kokosolja och apelsinjuice och mixa till en slät smet. Forma smeten till bollar och rulla i kokos. Kyl i minst 30 minuter innan servering.