Mät upp grädde och strösocker i en kastrull och låt koka upp. Sänk till medeltemperatur och låt sjuda i ca 2 minuter.
Dra sedan av kastrullen från plattan.
Häll i citronsaft och citronskal, rör om. Låt stå och svalna i rumstemperatur i ca 30 minuter.
Sila av och häll lemon posset i en skål
Plasta med plastfolie så det ligger mot ytan. Ställ in i kylen i minst 4 timmar.
Myntamarinerade jordgubbar
Skär jordgubbarna i mindre bitar och lägg i en skål. Tillsätt strösocker, citronsaft och hackad färsk mynta. Rör om och ställ i kylen.
Kaksmulor
Sätt ugnen på 175 grader.
Nyp ihop alla ingredienser med fingertopparna till en smulig deg. Strö ut smulet på en bakplåtsklädd plåt och grädda mitt i ugnen till gyllene färg i 10–12 minuter.
Ta ut plåten och låt svalna helt.
Servering
Ta fram portionsburkar/små skålar som du vill servera ur. Ta ut lemon posset från kylen och vispa den luftig med elvisp. Lägg i en spritspåse.
Spritsa i burkarna och varva med myntamarinerade jordgubbar och kaksmulet. Pudra gärna över florsocker och dekorera med ätbara örter, till exempel citronmeliss eller oxalis.