Vispat brynt smör

Vispat brynt smör
Foto: Miriam Preis
Julia tuvesson
Julia tuvesson

Vispat brynt smör

3 ingredienser

10 m

”Den dagen du upptäcker hur enkelt det är att göra eget bredbart, vispat brynt smör till mackan kommer det dröja länge innan du serverar vanligt smör på helgfrallan igen. Det är så fantastiskt gott att dippa grönsaker i, att smälta över potatis eller att servera på ostbrickan. Och enkelt är det. Allt du behöver göra är att bryna smöret, låta det svalna och sedan vispa eller mixa det fluffigt. Om du vill kan du smaksätta smöret. Kanske citruszest? Kapris? Örter? Saffran och chili? ” /Julia Tuvesson

Ingredienser

portioner sats
  • 250 g smör
  • citronsaft (en lite skvätt)
  • ev 1-2 tsk rapsolja

Gör så här

  1. Bryn smöret under konstant vispning. Häll över i annat kärl.
  2. Låt smöret svalna i kylskåpet tills det blivit fast i konsistensen.
  3. Ta fram och vispa det fluffigt med en elvisp eller stavmixer. Smaksätt med citron. Vill du få konsistensen lite lösare kan du ha i någon tesked rapsolja också.