Vit bön-mugcake

Vit bön-mugcake
Foto: Stefan Wettainen

Vit bön-mugcake

Av: Linda Bakkman

10 ingredienser

10 m

”Även den mest inbitne bönskeptiker blir omvänd av detta recept. Barnen, som annars är skeptiska till bönor, älskar det. Ett perfekt mellanmål när man vill få i sig något enkelt inför träningen eller ett snabbt, lättätet och proteinrikt återhämtningsmål efter träning.” /Linda Bakkman

För att klara kriterierna i One Planet Plate: Välj ekologisk rapsolja och ägg.

Tips! Välj ekologisk banan – då vet du att hänsyn har tagits till djuren, naturen och de som arbetar på bananplantagen!

Det här är ett recept från boken Vego i världsklass av WWF och Sveriges Olympiska Kommitté.

Vego i Världsklass
Vego i världsklass (vit bakgrund)

Vego i Världsklass

Receptet är framtaget av Linda Bakkman och kommer från boken Vego i Världklass

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 dl vita bönor, kokta
  • 1 banan (ekologiska)
  • 1 ägg (ekologiska)
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • rapsolja (ekologiskt att smörja koppen med)

Förslag på topping

  • jordnötssmör (flytande)
  • blandade bär, frysta och tinade eller färska bär i säsong (hallon eller blåbär)
  • blandad frukt, skivad (t.ex. banan)
  • blandade nötter, hackade (t.ex.hasselnötter)

Gör så här

  1. Mixa allt och häll upp i en kopp smord med lite rapsolja. Kör i mikron i 2 minuter.
  2. Toppa mugcaken med lite jordnötssmör, bär eller frukt och hackade nötter.