Vit bönröra

Vit bönröra
Foto: TV4
Frida Ronge
Frida Ronge

Vit bönröra

9 ingredienser

30 m

Vit bönröra med rosmarin och rostad vitlök blir ett gott tillbehör till middagen.

Ingredienser

portioner
  • ca 5 klyftor vitlök, med skal
  • 1 msk olivolja
  • ca 0,25 grönsaksbuljongtärning (kan uteslutas)
  • 1 msk vatten
  • 1,5 dl färdigkokta stora vita bönor, smörbönor
  • ca 0,5 tsk färsk rosmarin, hackad
  • 1 msk citron
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela vitlöksklyftorna med skalet på, ringla över lite olja och baka i ugnen ca 20 minuter.
  3. Blanda ut grönsaksbuljongen i vattnet.
  4. Skölj av bönorna under kallt vatten och lägg i en mixer, fyll på med rosmarin, buljongen och citronsaft.
  5. Ta ut vitlöken och skala bort skalet, lägg vitlöken i mixern ihop med det andra.
  6. Mixa till en slät kräm och smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citron.
  7. Servera med bröd eller grönsaker som dipp.