Med Hildas recept du får en oemotståndligt god variant på bakad cheesecake med len smak av vit choklad och fräschör från lime. Toppa med rårörda bär efter säsong och smak.
Börja med att fram färskost och ägg så de hinner bli rumsvarma.
Hacka den vita chokladen och smält över vattenbad eller i omgångar i mikron (rör mellan varje omgång och passa noga så att det inte blir för varmt och bränns).
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull. Mixa digestivekex och potatismjöl i en matberedare till smulor. Häll i smöret och mixa lite till.
Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform, ca 22 cm i diameter
Lägg kaksmulorna i formen och fördela jämnt i botten, använd gärna ett glas för att trycka ut ett jämnt lager.
Grädda botten 10 minuter mitt i ugnen och låt därefter svalna helt.
Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
Lägg färskost och florsocker i en skål och vispa med hjälp av en köksassistent eller elvisp.
Knäck i ett ägg i taget under fortsatt vispning.
Vänd i den smälta rumsvarma vita chokladen, lite i taget, med en slickepott.
Tvätta och skubba limefrukterna och riv ner skalet (spara limefrukterna till björnbären), vänd runt med en slickepott.
Häll smeten över digestivebottnen och grädda längst ner i ugnen i ca 60-70 minuter. Cheesecaken ska vara lite "dallrig" i mitten innan du tar ut den.
Låt kakan sätta sig helt i kylen före servering.
Blanda färska bär med strösocker och lime, rör om och låt stå något. Dekorera med de rårörda bären, pudra över lite florsocker och dekorera med citronmeliss eller röd oxalis.