Vit chokladkräm med marinerad fruktsallad

koket.se
Vit chokladkräm med marinerad fruktsallad NY
Foto: TV4
Carla von hofsten profilbild nyJosefine Haamer von Hofsten
Carla von hofsten profilbild nyJosefine Haamer von Hofsten

Vit chokladkräm med marinerad fruktsallad

8 ingredienser

1 h

”Det här är en lätt och fräsch dessert som blir som snyggast när den serveras i höga glas på fot. Toppa med den marinerade fruktsalladen och vips så har du ett piggt avslut på din middag!” /Carla von Hofsten och Josefine Haamer von Hofsten

Se Carla von Hofsten laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Vit chokladkräm

  • 2 dl grädde
  • 100 g vit bakchoklad
  • 2,5 dl turkisk yoghurt (eller grekisk yoghurt)

Fruktsallad

  • 0,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vatten
  • blandad frukt (t.ex. 3 päron, äpplen, apelsiner, hallon, blåbär, jordgubbar, nektariner, clementiner, mango)
  • 0,5 limefrukt, saften (valfritt)

Gör så här

Vit chokladkräm

  1. Koka upp grädden i en kastrull och låt den stormkoka i ca 3 minuter.
  2. Ta av från värmen och rör genast ner vit choklad bruten i mindre bitar. Rör tills all choklad smält.
  3. Rör ner yoghurten och häll upp i glas för att stelna.
  4. Ställ i kylen i minst 30 minuter.

Fruktsallad

  1. Koka upp socker, vaniljsocker och vatten i en kastrull. Ställ åt sidan.
  2. Skala och dela frukten.
  3. Blanda frukten med limesaft beroende på vilken frukt det är. Är det exempelvis päron och äpple är det gott med lite syra. Är det däremot blåbär, hallon, apelsin eller passionsfrukt så behövs ingen extra syra.
  4. Rör ner frukten i sockerlagen och låt stå tills det är dags för servering.

Servering

  1. Servera den vita krämen toppad med några skedar fruktsallad.

Tips! Sockerlagen går att smaksätta med exempelvis kanelstång, vaniljstång, stjärnanis eller saffran beroende på säsong.