Vit chokladmousse med citron- och jordgubbskompott

koket.se
Vit chokladmousse med citron- och jordgubbskompott
Foto: TV4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Vit chokladmousse med citron- och jordgubbskompott

9 ingredienser

30 m + 2 h

Ljuvlig vit chokladmousse som toppas med kompott på jordgubbar, citron och mynta. Serveras i portionsglas.

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Vit chokladmousse

  • 400 g grädde [4 dl]
  • 200 g vit bakchoklad
  • 2 dl smetana, rumstempererad
  • 0,5 citron, zest

Jordgubbskompott

  • 500 g jordgubbar
  • 50 g vatten [0,5 dl]
  • 2 citroner
  • 120 g strösocker [1,5 dl]
  • färsk mynta

Gör så här

Vit chokladmousse

  1. Vispa grädde till lösvispad konsistens.
  2. Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikron.
  3. Blanda i den smälta vita chokladen i smetanan och blanda, tillsätt grädde och rivet citronzest och blanda till en len och fin mousse.
  4. Fyll önskade glas med mousse och stoppa in i kylen minst 2 timmar.

Jordgubbskompott

  1. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna i 4 bitar. Lägg jordgubbarna i en kastrull tillsammans med vatten, citronsaft, strösocker och lite finhackad färsk mynta.
  2. Låt sjuda i 10 minuter, ta av från plattan och ställ åt sidan. Låt svalna helt.
  3. Toppa chokladmoussen med kompott precis innan servering. Enjoy!