Vit chokladmousse med limoncellocurd och havrecrunch

Vit chokladmousse med limoncellocurd och havrecrunch

Vit chokladmousse med limoncellocurd och havrecrunch

Av: Eva - Sala

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

2 h

Mums för vit chokladmousse! Den här desserten blir extra god med limoncellocurd och havrecrunch. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Vit chokladmousse

  • 250 g vit bakchoklad
  • 2 dl crème fraîche
  • 1,5 dl vispgrädde

Limoncellocurd

  • 2 citroner
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 25 g smör
  • 0,5-1 dl limoncello

Havrecrunch

  • 1,5 dl havregryn
  • 1 msk smör
  • 2 msk ljus sirap

Gör så här

Vit chokladmousse

  1. Hacka chokladen grovt och lägg i en värmetålig skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten och låt chokladen smälta under omrörning. Låt svalna lite. Blanda i crème fraiche och vispad grädde. Fyll i glas.

Limoncellocurd

  1. Riv av citronskalen. Blanda ägg och socker I en kastrull. Låt det sakta sjuda ca 10 min under omrörning. Ta av kastrullen och lägg i citronskalen, smör och rör om tills smöret smälter och smeten blir blank. Späd av med limoncello efter smak. Låt snabbt kylas av i kallvattenbad innan den ställs in i kylskåp

Havrecrunch

  1. Ställ ugnen på 200 grader. Blanda ihop ingredienserna och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Låt svalna.