Vit chokladmousse med Oreosmul och halloncoulis

Vit chokladmousse med Oreosmul och halloncoulis
Foto: Frida Wismar
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Vit chokladmousse med Oreosmul och halloncoulis

8 ingredienser

Jag är fullkomligt galen i choklad och har en speciell förkärlek till just vit choklad. Denna vita, söta chokladmousse i kombination med den syrliga halloncoulisen och de krispiga chokladsmulorna får i alla fall mig på fall. /Catarina

Ingredienser

Vit chokladmousse

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g vit bakchoklad
  • 1-2 dl turkisk yoghurt

Halloncoulis

  • 225 g frysta hallon
  • 1-2 msk florsocker
  • 0,5 krm vaniljsocker

Till servering

  • 6-8 Oreokakor
  • färsk citronmeliss (eller mynta)

Gör så här

  1. Hetta upp grädden i en kastrull. Dra av från värmen. Bryt ner chokladen och låt den smälta. Rör tills all choklad har smält.
  2. Häll upp i en bunke, ställ in i kylen och låt stå i minst 6 timmar eller över natten.
  3. Rör ihop frysta hallon i en bunke med florsocker och en nypa
  4. vaniljsocker. Låt tina en aning tillsammans. Pressa sedan hallon- och sockerblandningen genom en sil, släng sedan hallonkärnorna. Såsen ska vara fluffig och inte jätterinnig. Smaka av! Det är gott när den är syrlig eftersom vit choklad är rätt sött.
  5. Mixa Oreokakorna i en mixer, typ blender. Har du ingen går det utmärkt att mortla dem.
  6. Ta ut bunken med vit choklad från kylen. Vispa med elvisp tills den tjocknar och blir en fluffig fin mousse. Vänd sedan försiktigt ner den turkiska yoghurten, smaka av´så att du tycker att det blir lagom med yoghurt.
  7. Strö ut en ”väg” av Oreosmulor på tallriken. Skeda upp moussen eller spritsa den fint. Droppa eller dra en sked med halloncoulis kring kreationen. Riv till sist lite vit choklad eller strö Oreosmul över desserten och garnera med citronmeliss eller mynta.