Vit kladdkaka med saffran

Vit kladdkaka med saffran
Foto: köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Vit kladdkaka med saffran

10 ingredienser

25 m

Kladdkaka med vit choklad och saffran. Toppad med rostad mandel, lingon och apelsinzest. Kan du tänka dig en bättre fika i december?

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 100 g smör
  • 0,5 g saffran
  • 150 g vit bakchoklad
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • smör, till formen

Garnering

  • 0,5 dl lingon
  • 0,5 dl sötmandel hackad, rostad
  • 0,5 apelsin, skalet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en springform, 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret i en kastrull och dra av från värmen. Rör ned saffran och bryt ner chokladen, låt den smälta ut ut helt i smöret.
  3. Vispa ägg och socker poröst.
  4. Häll ner den smälta chokladen i äggvispet och sikta ner vetemjöl. Vänd om med en slickepott till en jämn smet och häll upp i formen.
  5. Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.
  6. Låt svalna och garnera eventuellt med lingon, rostad mandel och apelsinzest.