Lyxig pizza med lök, rökt sidfläsk, gruyèreost och svartkål. Toppas med gräddfil och finhackad gräslök. Pizzadegen gör du snabbt och enkelt, bakpulver används istället för jäst.
Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vatten och olja. Knåda till en jämn deg. Tips! Försök att sträcka och vika degen medan du knådar, på så vis sträcks glutenproteinet och botten blir mycket krispigare.
Sätt ugnen på 250 grader, ha kvar ugnsplåten i ugnen, så att den blir varm.
Kavla ut pizzabottnarna på mjölat bakplåtspapper.
Topping
Strö på ett lager gruyèreost, gul lök, sidfläsk och lägg på svartkålsblad. Peppra ordentligt.
Ta ut den varma plåten ur ugnen och dra bakplåtspappret med pizzan på plåten, grädda i ugn ca 8-10 min. Toppa med klickar av gräddfil och strö över gräslök.