Vita nätter i Sankt Petersburg

Vita nätter i Sankt Petersburg

Vita nätter i Sankt Petersburg

Av: Olga - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

40 min + 2 h kyltid

En ljuvligt god tryffeltårta med vispad grädde och varma hjortron. Godare än så här blir det inte!

Ingredienser

portioner

Chokladbotten

  • 150 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kakao
  • 1 krm flingsalt

Tryffel

  • 1,5 msk smör
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 50 g mjölkchoklad, hackad
  • 0,5 krm chiliflakes (valfritt)

Till dekoration

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g hjortron (tinade frysta går också bra)
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 dl florsocker

Gör så här

Chokladbotten

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Klä en form med bakplåtspapper. Smält smöret och häll det i en skål så att det svalnar. Häll sedan i socker och ett ägg i taget under vispning.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna och häll i smeten. Vispa innehållet till en jämn smet och häll i formen.
  4. Grädda botten i nedre delen av ugnen i ca 25–30 minuter. Låt svalna.

Tryffel

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i grädden och ta från värmen när den börjar koka. Tillsätt choklad och rör till en jämn smet.
  2. Bre chokladtryffeln över tårtbotten och låt sedan stå kallt i kylskåp i 1–2 timmar.
  3. Vispa grädden fluffig. Värm hjortron med socker till sockret är smält.
  4. Strö lite florsocker på tårtan. Servera kakan med grädde och de varma bären.