Vitlöksfräst svampomelett med avokadoaioli

Felix vitlöksfräst svampomelett med avokadohummus
Foto: Köket.se

Vitlöksfräst svampomelett med avokadoaioli

11 ingredienser

20 min

Omelett är både mättande, enkelt och går snabbt att göra. Extra gott blir det med en avokadokräm på färdig vitlökssås från Felix!

Felix tipsar!
Felix vitlökssås produkt

Felix tipsar!

Krämig vitlökssås från Felix innehåller varken konstgjorda aromer, färgämnen eller konserveringsmedel.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 dl Felix Vitlökssås
  • 1 avokado
  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk
  • ca 4 dl champinjoner, skivade
  • 2 dl kantareller, skivade
  • 1 klyfta vitlök
  • smör, att steka i
  • salt
  • peppar
  • 1 knippe persilja

Gör så här

  1. Kärna ur avokadon och mixa den tillsammans med vitlökssåsen.
  2. Fräs lite snabbt kantareller och champinjoner i smör tillsammans med en finhackad vitlöksklyfta. Salta och peppra.
  3. Blanda mjölk, ägg, salt och peppar till en äggstanning.
  4. Häll i matfettet i pannan och låt få färg. Häll i äggstanningen och rör runt med en gaffel. Omeletten är klar när äggstanningen tjocknat men fortfarande är något krämig på toppen och kanterna släppt från pannan.
  5. Toppa med svamparna, avokadoaiolin och strö lite färsk persilja över.
TIPS!
Fler tips från Felix!
Snabb pasta och tomatsås med burrata

Fler tips från Felix!

10 snabba vardagsrätter - Gott, enkelt och klimatsmart!

Läs mer