Vitlökskrutonger med brynt smör är det perfekta tillbehöret. Toppa salladen med dem, servera som del av buffén, till soppan, ja de passar till det mesta!
Ingredienser
sats
3 skivor vitt surdegsbröd (eller lantbröd)
2 klyftor vitlök
30-50 g smör
1 knippe färsk kruspersilja, finhackad
1 citron, zest och saft (ekologisk)
salt
svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela brödet i mindre bitar.
Krossa vitlöksklyftorna lätt med bredsidan av en kniv. Ta bort skalet.
Bryn smöret tillsammans med vitlöksklyftorna.
Lägg brödet på en bakplåtspappersklädd plåt och ös över det brynta smöret.
Rör runt så smöret täcker brödet ordentligt. Rosta brödet krispigt och gyllene i mitten av ugnen, ca 15 minuter.
Ta ut plåten och blanda brödkrutongerna med persilja, citronzest och lite citronsaft. Salta och peppra.