Krämigt, lättlagat och jättegott - den här middagsrätten har allt man kan önska sig! Och det ska vara mycket vitlök i, bara se till att inte steka den på för hög värme att den bränns.
Hacka vitlök fint, hacka lök i tärningar. Krydda kycklingfiléerna med paprikapulver, salt och peppar runt om.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen på hög värme ca 4-5 minuter på varje sida. Kycklingen ska inte bli genomstekt utan bara få en fin stekyta. Lägg åt sidan.
I samma stekpanna som du stekte kycklingen i tillsätter du lite mer olja och steker lök och vitlök på medelhög värme under omrörning i ca 3-4 minuter. Vitlöken ska mjukna och få en fin stekyta utan att den bränns vid.
Tillsätt grädde och blanda. Vänd i kycklingen och låt grytan puttra under lock på medelhög värme i ca 15 minuter.
Toppa med parmesanost och basilika. Smaka av med salt och peppar. Rör runt och dra bort från värmen.
Potatismos
Låt smöret stå i rumstemperatur en stund innan användning. Smöret ska mjukna och ha rumstemperatur.
Skala potatisarna och skär i stora bitar. Lägg i en kastrull, häll över kallt vatten, tillsätt salt och koka upp. Koka potatisarna mjuka, i ca 10-15 minuter. Sila av ordentligt. Värm upp mjölken tills den är ljummen.
Mosa potatisarna med potatispress eller potatisstöt. Tillsätt först smöret och rör om. Späd sedan ut med mjölk till önskad konsistens. Vispa eller blanda moset med ballongvisp eller träslev när du späder ut med mjölken.