Vitlöksrostade tomater med örter

Vitlöksrostade tomater med örter
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Vitlöksrostade tomater med örter

5 ingredienser

1,5 h

Ugnsrostade cocktailtomater med vitlök, timjan och basilika. Ett tillbehör som du riskerar att bli beroende av...

Ingredienser

  • 400 g små tomater, gärna i olika färger
  • 10 klyftor vitlök
  • 1 dl basilika och timjan, grovt hackad
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Dela tomaterna på mitten och lägg dem i en form eller på en plåt.
  3. Krossa vitlöksklyftorna med sidan av en kniv och lägg dem tillsammans med örterna runt och på tomaterna.
  4. Ringla över oljan och saltet.
  5. Baka tomaterna i ugnen i ca 1,5 timme tills de är genommjuka men ändå håller ihop.
  6. Förvara tomaterna med örter och vitlök i en ren glasburk med lock, täckta med olivolja.