Har du testat vodkapasta? Den här versionen med ragu är en riktig höjdare! Perfekt till både vardag och helg. Receptet kommer från programmet Donal's kök, avsnitt 3.
250 ml grädde (extra fet och trögflytande vispgrädde)
350 g pasta penne
25 g parmesanost, finriven
1 dl färsk bladpersilja, grovt hackad
havssalt
malen svartpeppar
Gör så här
Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt korven och bryt upp den i mindre bitar med en träslev, stek i ca 6–8 minuter tills köttet är gyllenbrunt.
Tillsätt fänkålsfrön med vitlök.
Tillsätt vodka följt av tomater och tomatpuré. Blanda ihop och tillsätt sedan grädden. Rör om och låt sjuda i 20–25 minuter tills såsen har reducerats lite. Krydda efter smak.
Koka upp en stor kastrull med vatten. Krydda det kokande vattnet och tillsätt pastan. Koka sedan pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
När pastan har kokat klart så rör ner den i såsen.
Servera i skålar och toppa med parmesan, persilja och svartpeppar.