Vörtscones

Klas Lindberg

Vörtscones

9 ingredienser

15 m

"Genvägen till julmyset. Dessa löser du snabbt på helgfrukosten! Servera gärna tillsammans med julskinka och grov senap." /Klas Lindberg

Ingredienser

portioner scones
  • 6 dl vetemjöl, ekologiskt
  • 3 msk vörtkrydda (eller brödkrydda med nejlika, ingefära och pomerans)
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl russin
  • 50 g smör, i småbitar
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl porter
  • 1 dl julmust

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna.
  3. Tillsätt smöret och nyp ihop med mjölet.
  4. Rör ner mjölk, porter och julmust.
  5. Rör snabbt ihop degen.
  6. Forma 6 scones av degen och platta ut på ett bakplåtspapper.
  7. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.