Smula er jästen och tillsätt kallt vatten, salt, honung och olivolja. Tillsätt sedan vetemjöl och rågsikt. Arbeta degen med hjälp av en köksassistent i 10–15 minuter på medelhastighet.
Smörj en skål med lite olivolja och häll ner degen där i. Plasta skålen med plastfolie och ställ i kylen för att jäsa över natten eller i minst 12 timmar. Tänk på att skålen måste vara dubbelt så stor som degen för att ge utrymme för jäsning.
Dag 2
Sätt ugnen på 225 grader varmluft, ställ plåten i mitten av ugnen så den blir varm innan gräddning. För riktigt frasiga baguetter så ställ gallret längst ner i ugnen med en rostfri form (till att hälla vatten i sedan).
Häll upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda inte degen, utan dela den i tre lika stora avlånga delar.
Vrid till tre avlånga baguetter och lägg på ett bakplåtspapper.
Ta ut den varma plåten och dra snabbt över baguetterna på den varma plåten och ställ mitt i ugnen. Häll 1–2 dl vatten i formen på gallret och stäng snabbt ugnen för att bevara vattenångan i ugnen.
Grädda tills brödet är 96 grader i innetemperatur, ungefär 20–30 minuter.