Wokad broccoli med ingefära och solrosfrö

Sigrid Bárány

Wokad broccoli med ingefära och solrosfrö

7 ingredienser

25 m

Kryddigt grönsakstillbehör med knapriga frön till fyra personer eller ensamrätt till två personer.

Receptet kommer från programmet Riktiga Karlar.

Ingredienser

portioner
  • 2 broccoli, i mindre bitar
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 1 msk ingefära, riven
  • 0,5 dl solroskärnor
  • olivolja, till stekning
  • salt (efter smak)

Gör så här

  1. Förväll broccolin hastigt i kokande vatten, häll av och låt ånga av. Om du vill ha broccolin rejält knaprig kan du hoppa över det här steget.
  2. Fräs vitlök, chili, ingefära och solrosfrö i rikligt med olivolja
  3. Lägg i broccolin och fräs tills den är lagom mjuk och täckt av den smakrika oljan. Smaka av med salt.
  4. Servera varm som tillbehör till kyckling, fläsk eller tofu.