Krispiga grönsaker i en härlig woksås är ett helt middagsmål eller tillbehör till kött, fisk eller kyckling. Bäst wokar man i en wokpanna, men en vanlig stekpanna, gärna med lite högre kant, går också bra.
Sås: Skala och pressa vitlöken. Skala och riv ingefäran. Hacka koriandern. Blanda samman vitlök, ingefära, sambal, rostade sesamfrön, koriander, honung, majsstärkelse, risvinäger och soja.
Ansa, skölj och torka av grönsaker och svamp. Dela varje grönsak i jämnstora (inte för stora) bitar. Skär champinjonerna i bitar. Hetta upp några msk olja i pannan.
Lägg i grönsakerna i tur och ordning. Börja med dem som tar längst tid, t ex broccoli, och avsluta med dem som tar kortast tid, t ex böngroddar. Rör om så att den heta oljan kommer åt grönsakerna. De ska vara genomvarma men ha spänsten kvar. Häll över såsen så snart grönsakerna är färdiga och låt allt bli genomvarmt. Servera genast.