Wrap med rödbetor, valnötter och getost

Wrap med rödbetor, valnötter och getost
Foto: Markiz Tainton
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Wrap med rödbetor, valnötter och getost

11 ingredienser

Bästa picknickmaten eller lunch på språng. Wraps med rödbetor, citronbulgur, getost, valnötter och granatäpple.

Ingredienser

portioner wraps

Rödbetskräm

  • 400 g rödbeta
  • 300 g mjuk getost
  • salt
  • peppar

Citronbulgur

  • 3 dl bulgur
  • 0,5 citron, skal och saft
  • 1 dl tranbär
  • 0,5 dl granatäpple
  • 2,5 dl valnötter, rostade, hackade

Servering

  • 8 fullkornstortillor (eller majstortillor)
  • 4-6 spenatblad, delade

Gör så här

Rödbetskräm

  1. Skala rödbetorna, skär i klyftor och lägg i mixern och mixa stötvis några gånger tills de är finhackade. Tillsätt mjuk getost. Mixa ytterligare 1-2 minuter, smaka av med salt och peppar.

Citronbulgur

  1. Koka bulgur enligt instruktionerna på förpackningen.
  2. Blanda färdigkokt bulgur med finrivet citronskal, citronsaft, tranbär, granatäpplen och valnötter och rör så att allt blandas.
  3. Montera wraps med rödbetskräm, citronbulgur, spenat och tortillabröd.