600 g marmorerad entrecôte, gärna halvfryst (enklare att skära då)
40 g ingefära
2 klyftor vitlök, rivna
1,5 dl ljus japansk soja
1,5 msk ljus misopasta
3 msk mirin
sesamolja, att steka i
Picklad fänkål
2,5 dl vatten
1,25 dl risvinsvinäger
1 dl strösocker
1,5 msk salt
2 fänkål
1 thaichilifrukt
Till servering
150 g böngroddar
1 dl rostade sesamkärnor
2 salladslökar, strimlade
4 port japanskt ris, kokt
Gör så här
Skiva entrecoten i riktigt tunna strimlor.
Skala ingefäran och riv den ner i en skål (ta tillvara på juicen). Blanda med riven vitlök och övriga ingredienser till köttet. Blanda med köttet och låt gärna marinera ett par timmar i kylskåp. (eller förbered på morgonen och låt marinera under dagen)
Koka upp vatten, vinäger, socker och salt till pickleslag. Strimla fänkålen grovt och skiva chilin och lägg i en skål. Slå över den varma vätskan och låt kallna innan servering.
Hetta upp en stekpanna tills den är mycket het. Fräs köttet i sesamolja på hög värme tills det börjar få färg och marinaden kokar in. Se till att ha hög värme! Vänd ner böngroddar samt hälften av sesamfrön på slutet. Toppa med strimlad vårlök och resten av sesamkärnorna, servera med picklad fänkål och ris.