Yoghurtpannacotta med flamberad ananas och passionsfrukt

Yoghurtpannacotta med flamberad ananas och passionsfrukt
Foto: TV4

Yoghurtpannacotta med flamberad ananas och passionsfrukt

Av: Emma Karlsson Lohiniva

Från: Sveriges yngsta mästerkock

11 ingredienser

Fräsch pannacotta med yoghurt som blir extra festlig med romflamberad ananas och passionsfrukt.

Ingredienser

Pannacotta

  • 1 gelatinblad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,33 dl strösocker
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1,5 dl matyoghurt, 10 %

Flamberad frukt

  • 0,25 ananas
  • 2 passionsfrukter
  • 0,5 dl rörsocker
  • 25 g smör
  • 3 msk mörk rom

Till garnering

  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Lägg ett gelatinblad i blöt.
  2. Koka upp grädde, socker och vaniljpulver i en kastrull.
  3. Ta från värmen och vispa i det blötlagda gelatinbladet. Tillsätt matyoghurten och vispa till en slät kräm.
  4. Häll upp i silikonformar. Låt stelna i kylen.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Tärna ananas och rosta i ugnen tills den är lite mjuk.
  7. Dela passionsfrukterna och gröp ut fruktköttet.
  8. Stek ananas och råsocker i smör. Stek till sockret har smält. Rör i passionsfrukten.
  9. Häll på rom och tänd på. Låt flambera. Tänk på att slå av ev fläkt om du flamberar på spisen.
  10. Stjäl upp pannacotta på tallrikar. Toppa med den flamberade frukten. Garnera gärna med citronmeliss.